Voit käyttää kerralla vain yhtä itse määritettyä javascript -tiedostoa, joten jos tarvitset useampia, niin linkitä ne sivustoon esim. CDN (content delivery network) -palvelun kautta tai upottamalla koodit samaan tiedostoon (kts. kohta 2).
1. Kuinka lisään oman javascript tiedoston?
Mikäli sinulla on riittävät käyttöoikeudet, niin löydät Javascript -editorin seuraavalla tavalla: Valitse vasemmassa reunassa olevasta valikosta "Ulkoasu" tai jos olet sisältöeditorissa niin vie hiiri yläpalkin "Toiminnot" -kohdan päälle ja valitse "Ulkoasu".
Klikkaa "Javascript" -kuvaketta ja sitten "Luo uusi javascript tiedosto" -painiketta.
Syötä "Nimi" -kenttään tiedoston nimi ja vaihda "Käytössä" -kohtaa "Kyllä" -vaihtoehto.
Tiedoston voi tallentaa niin usein kun on tarvetta "Tallenna" -painikkeella. Jokaisesta tallennuksesta jää erillinen versio talteen versiohallintaan. Eli voit tarvittaessa palauttaa tiedostosta vanhemman version.
2. Kuinka liitän sivustoon ulkoisen javascript -tiedoston?
Mikäli kyseinen tiedosto on saatavilla CDN -palvelun kautta niin voit linkittää tiedoston esim. seuraavalla koodipätkällä: var fileref=document.createElement('script'); fileref.setAttribute("type","text/javascript"); fileref.setAttribute("src", "http://tähän tulee javascript-tiedoston url-osoite"); document.getElementsByTagName("body")[0].appendChild(fileref);
Jos tiedostoa ei ole saatavilla CDN:n kautta niin se pitää upottaa suoraan tekemääsi tiedostoon.
Mikäli ulkoinen koodi ei ole valmiiksi pakattu, niin se kannattaa pakata esim. javascriptcompressor.com -palvelun avulla. Tiedoston pakkaus voi vähentää sivuston latausaikaa huomattavasti hitaammilla yhteyksillä.
3. Kuinka asetan lisäämäni javascript -tiedoston käyttöön?
Siirry sisältöeditorin puolelle vasemman valikon "Sivut" -linkistä jos et ole jo siellä.
Klikkaa vasemman alaosan "Näytä sivuston asetukset" -painiketta.
Valitse vasemmassa reunassa olevasta valikosta "Ulkoasu" tai jos olet sisältöeditorissa niin vie hiiri yläpalkin "Toiminnot" -kohdan päälle ja valitse "Ulkoasu".
Klikkaa "Javascript" -kuvaketta ja avaa palautettava tiedosto editoriin "Muokkaa" -painikkeella.
Siirry "Historia" -välilehteen ja klikkaa "Palauta" -painiketta sen rivin kohdalla jonka haluat palauttaa.
HUOM! voit vertailla nykyistä ja vanhaa versiota "Vertaile" -painikkeesta ennen palauttamista.