Opiportal 3

Sisältöeditori

Täältä löydät ohjeet julkaisualustamme sisällön muokkaukseen, uusien sivujen luonnista, tekstin muotoilusta ja kuvasliderien käytöstä aina Google Maps -karttaupotteiden luomiseen.

 

 • Linkin lisääminen ja muokkaaminen

  Kun olet sisältöeditorissa, valitse linkitettävä teksti tai kuva. Klikkaa työkalupalkista "Lisää linkki/muokkaa linkkiä" -kuvaketta tai paina Ctrl+L.

   

  Yleisimpiä linkkejä ovat:

  • Ulkoiset linkit:
   Jos haluat linkin ulkoiseen sivustoon, niin kirjoita tai kopioi osoite "Osoite" -kenttään.
  • Sivuston sisäiset linkit:
   Klikkaa "Hae sivu" -painiketta ja valitse linkitettävä sivu listasta. Muista varmistaa että "Protokolla" -kohdassa on valittuna "<muu>" -vaihtoehto.
  • Liitetiedosto:
   Mikäli olet lisäämässä esim. PDF-tiedostoa, niin klikkaa "Hae tiedosto" -painiketta. Etsi linkitettävä tiedosto Mediapankista ja klikkaa sen alla olevaa vihreää nuolipainiketta tai lisää uusi tiedosto Mediapankkiin. Varmista että linkin protokolla on "<muu>".
  • Sähköpostiosoite:
   Valitse ensin "Linkkityyppi" -alasvetovalikosta "Sähköposti" -vaihtoehto ja kirjoita sähköpostiosoite sen jälkeen "Sähköpostiosoite" -kenttään.

   

  Jos lisäät ulkoisen linkin tai liitetiedoston niin on suositeltavaa asettaa linkki avautumaan uudessa ikkunassa/välilehdessä. Valitse linkkityökalun välilehdistä “Kohde” ja valitse alasvetovalikosta “Uusi ikkuna”.

  Tagit: sisällön muokkaaminen  
    Takaisin