Opiportal 3

Sisältöeditori

Täältä löydät ohjeet julkaisualustamme sisällön muokkaukseen, uusien sivujen luonnista, tekstin muotoilusta ja kuvasliderien käytöstä aina Google Maps -karttaupotteiden luomiseen.

 

 • Instagram-upotteen luonti verkkosivuille

  Tässä ohjeessa käydään läpi tarvittavat toimenpiteet Instagram-upotteen luomiseksi verkkosivuja varten. Ohje sisältää myös opastuksen Instagram-tilin luontiin, mikäli yritykselläsi/yhdistykselläsi ei sellaista vielä ole.

  Instagram-tilin luonti

  Siirry osoitteeseen https://www.instagram.com/accounts/emailsignup/ aloittaaksesi uuden tilin rekisteröinnin.

  Voit luoda tilin nopeasti käyttämällä esimerkiksi henkilökohtaista Facebook-tiliäsi rekisteröitymiseen, tai täyttää sivulla pyydetyt henkilötiedot. Instagram-tili on luontivaiheessa aina henkilökohtainen tili, joka tulee muuttaa yritystiliksi rekisteröitymisen jälkeen.

  Yritystilin määrittäminen

  Kirjauduttuasi Instagram-palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi, valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  > Tili > Vaihda ammattilaistiliin.

  Valitse tämän jälkeen parhaiten yritystäsi kuvaava luokka ja täydennä yritysprofiiliasi halutessasi lisää.

  Tarkemmat ohjeet yritystilin määrittämiseen:
  https://help.instagram.com/502981923235522

   

  Upotteen luonti LightWidget-palvelussa

  Käytämme lähtökohtaisesti kaikissa verkkosivutoteutuksissamme kolmannen osapuolen LightWidget-palvelua luomaan ja hallinnoimaan verkkosivuille liitettäviä Instagram-upotteita. Palvelu on joustava, luotettava ja edullinen, sekä helppokäyttöinen.

  Rekisteröityminen

  Siirry osoitteeseen https://lightwidget.com/create-account aloittaaksesi uuden tilin rekisteröinnin.
  Täytä rekisteröintilomakkeessa pyydetyt tiedot, lue ja hyväksy palvelun käyttöehdot ja paina sitten Create account.

  Luotuasi tilin, palvelu kirjaa sinut automaattisesti sisään ja esittää yksinkertaiset Getting started-ohjeet. Tästä osiosta sinun tuleekin siirtyä yhdistämään yrityksesi Instagram-tili painamalla Connect account.

  Sinua pyydetään kirjautumaan Instagramiin (mikäli et ole jo kirjautuneena) ja tämän jälkeen sallimaan LightWidget-palvelun toiminnallisuuden kannalta tarvittavat käyttöoikeudet sovellukselle. Sovelluksen oikeus hallita mediaa on valinnainen, mutta lisää sallittaessa myöhemmin luotavalle upotteelle ominaisuuksia.

  Upotteen luonti

  Mikäli seurasit ohjetta järjestyksessä, ruudulla pitäisi nyt näkyä juuri liittämäsi Instagram-tili ja tämän yhteydessä Create widget-painike. Löydät upotteet myös vasemmasta sivuvalikosta valitsemalla Widgets.

  Seuraavaksi pääset määrittämään upotteen ulkoasun. Vasemmalta löydät ulkoasuun ja asetteluun liittyvät asetukset Layout, Posts, Captions, Header, Footer, Colors, Buttons ja Advanced. Osassa asetusvalikoita näet monitoria, tablettia tai matkapuhelinta kuvastavan ikonin. Tämä tarkoittaa, että nämä asetukset voidaan säätää kullekin laitteelle erikseen. Laitenäkymää voit vaihtaa oikealla näkyvästä esikatselusta, jossa pitäisi näkyä Instagram-tilillesi lisäämiäsi kuvia ja videoita.

  Määritä upote verkkosivujesi ulkoasuun sopivaksi tai muuten silmää miellyttäväksi ja paina sitten Create.

  Ruudulle avautuu näkymä, jossa on verkkosivuille lisättävä upote (voit toimittaa tämän asiakaspalveluumme sähköpostitse tai lähestyä asiakaspalveluamme Livechatin välityksellä, mikäli haluat meidän lisäävän upotteen sivuillesi).

  Upotteen päivittäminen

  LightWidget-palvelua voi käyttää myös maksutta, mutta useimmissa tapauksissa ilmainen versio upotteesta ei kuitenkaan toimi nykyaikaista standardia noudattavilla verkkosivuilla, sillä upotteen SSL-suojattu versio tulee ainoastaan päivityksen myötä, eikä suojaamaton upote toimi SSL-suojatulla verkkosivustolla.

  Yksittäisen upotteen päivittäminen maksaa $10 kertamaksun (noin 8,86 €), eikä sisällä toistuvia tai uusiutuvia maksuja. Päivitysmaksun voi suorittaa turvallisesti Paypal-maksuoperaattorin kautta joko omaa Paypal-tunnusta tai pankki-/luottokorttia käyttäen.

  Maksun jälkeen upotteen verkkosivuille sijoitettava koodi päivittyy, ja käytössäsi on nyt SSL-suojattu versio upotteesta. Päivittäminen tuo myös muita parannuksia upotteeseen, kuten tiheämmän julkaisujen päivitysvälin (24 tunnista 30 minuuttiin), nopeamman toiminnan sekä mahdollisuuden muokata luotua upotetta.

  Kehittäjäkoodin liittäminen

  Valinnaisena varotoimena suosittelemme lisäämään yrityksemme kehittäjäkoodin (Developer code) LightWidget-tiliisi.

  Tämä onnistuu kohdasta Developers.

  Syötä seuraava koodi sivulla näkyvään tekstikenttään ja paina sitten Add new developer.
  bmRXd1Zkek9rWmlyamlnYWYyRDZMUXBxKzhwd1Y5dkgwUnpOcW1zVzRWdz0=

  Kehittäjäkoodin avulla annat meille, Opiferum Oy:lle mahdollisuuden luoda ja muokata LightWidget-upotteitasi. Tämä on erittäin hyödyllistä silloin, kun et esimerkiksi halua itse luoda tai hallita upotteita, tai jos tarvitset teknistä tukea niihin liittyen.

    Takaisin